Paikallisia herkkuja

Lahden seutu on täynnä toinen toistaan herkullisempia ruokapaikkoja ja paikallisia erikoisuuksia. Päijäthämäläinen keittiö on aina hyödyntänyt järvien ja metsien runsasta tarjontaa: Vesijärvestä ja Päijänteestä nostettua kuhaa, siikaa ja muikkua, sekä sieniä ja riistaa.

Mustikkaa, puolukkaa, kanttarellia, herkkutatteja, lakkoja… Syksyinen luonto on pullollaan herkullisia marjoja ja sieniä, jotka odottavat tulla poimituiksi. Sienestys ja marjastus ovat jokamiehenoikeuksia, eli kuka tahansa saa poimia metsän antimia. Kannattaa kokeilla.

Lahtelaisiin tryffeli- ja sieniherkkuihin voi tutustua Pyhättömänmäen Tryffdelissä.

VellamoMenu tarjoilee päijäthämäläisiä sesonkimakuja paikallisista raaka-aineista valmistettuna Lahdessa ja sen lähialueella. Menun pääraaka-aineet tulevat suoraan paikallisilta maatiloilta, kalastajilta ja tuottajilta. Jokainen VellamoMenu–ravintola suunnittelee raaka-aineista oman kokonaisuutensa. www.vellamomenu.fi

Uunituoretta leipää Lomalla on mukava maistella paikallisia leipiä. Kokeile vaikka Sinuhen, Villähteen, Pullapoikien, Leibomo Limbun tai Oululaisen mahtavia ruisleipiä. Lahden leipomo on erikoistunut ruisleipiin, ja maankuulu jälkiuunileipäkin syntyi täällä sodan jälkeisen pula-ajan keksintönä.

Palanpainikkeeksi Hyvän ruuan seuraksi sopivat vaikka Hartwallin puhtaista Salpausselän pohja­vesistä valmistetut juomat. Aitoa paikallista ovat myös Panimo & Tislaamo Teerenpelin oluet, siiderit ja viskit.

Maatila-Liha Meronen Pynnösen kananmunia, Salmisen leipää, Mäkelän Tilajuustolan juustoja, oman savustamon palvituotteita ja itsetehtyjä makkaroita. Näitä ja muita herkkuja saa Maatila-Liha Merosen tilamyymälästä.

Viini & Puutarhatila Pihamaalla pääsee maistelemaan oman tilan marjaviinejä. Tilalla myös viljellään mansikkaa, vadelmaa, herukoita, hernettä, perunaa, maissia, salaatteja, kaaleja ja kurkkuja.

Maanmainiot jauhot Vääksyn Myllyllä on 69 omaa tuotetta. Näiden lisäksi myllypuodissa on myynnissä maan parhaimpiin lukeutuvia aitoja ruisleipiä.