Ostoksilla Lahdessa

Lahti ja Lahden seutu ovat oikea shoppailijan paratiisi. Täältä löytyy mittatilaus-iltapukuja, italialaista tyylikkyyttä, amerikkalaisia klassikkoja ja omaperäisiä mallistoja suomalaisilta suunnittelijoilta. Sisustajalle Lahdesta löytyy runsaasti erilaisia sisustuskauppoja.

Tehtaanmyymälät

Tehtaanmyymälöiden keskittymä Lahden seudulla voi tehdä edullisia ostoksia useissa tehtaanmyymälöissä. Vaatteita löydät Naisten Pukutehtaalta, Orimattilan Megamyynnistä sekä Luhdalta Lahdesta ja Nastolasta. Lastenvaatteita myy Zalekua Hollolassa. Maria Drockilan tehtaanmyymäläOrimattilassa ja Finnmarin myymälä Hollolassa myyvät kynttilöitä. Montrasta löydät kengät, ja Tepsut Hollolassa myyvät kotimaisia jalkineita pikkuväen ensiaskeleille.

Kauppakeskukset

Kauppakeskus Triossa, Lahden ydinkeskustassa, on yli 100 erikoisliikettä. Myös muut keskustan liikkeet ovat kävelyetäisyydellä. Kauppakeskus Valosta Launeella löytyy monia mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia.

Kauppakeskus Karisma kokoaa yhteen harkitun paletin pukeutumista, urheilua, sisustamista, erikoisliikkeitä sekä palveluita ja tuo samaan yhteyteen suuren hypermarketin päivittäisvalikoiman.

Sisustuskaupat

Lahden seudulta löytyy useita käymisen arvoisia sisustusliikkeitä, kuten legendaarinen Lauran kauppa Vääksyssä ja Toivo & Vallu Padasjoen Auttoisilla. Hollolan kirkolta löytyy viehättävä Pian Makasiini – kaikki ovat löytöjä täynnä. Pioni ja Piironki -sisustuskauppasta Hollolan Soramäestä löytyy paitsi sisustusihanuuksia myös tilan oman myllyn tuotteita.

Putiikit

Lahden keskustaan on muodostunut pienten vaateputiikkien keskittymä. Keskustan liikkeissä on tarjolla niin maailman huippumerkkejä kuin mittatilausiltapukujakin. Valtaosa liikkeistä myy vaatteiden lisäksi myös tyyliin sopivia kenkiä, laukkuja ja asusteita.

Wanha Vääksy

Vääksyn Vanha keskusta on kokemisen arvoinen paikka. Keramiikan ystävä suuntaa Vihreän talon pajoille tai Agnin Romaan. Asusteita ja koruja löydät Takala Designista. Laadukkaita jauhoja saat Vääksyn myllystä. Ihania sisustustavaroita myy Zoom Design sekä Antiikki Kanava. Lauran kaupasta löydät kaiken maan ja taivaan väliltä. Antiikki, kasvit, koriste-esineet ja rautatavarat ovat siellä sulassa sovussa.

Tax Free

Tax Free EU:n ulkopuolella olevien maiden kansalaiset ovat oikeutettuja saamaan Tax free -edun ostoksistaan Suomessa, kun ostokset tehdään Tax free -merkityssä liikkeessä ja ostosten yhteissumma on vähintään 40 euroa. Matkailijan poistuessa EU:n alueelta hänelle palautetaan tuotteiden liikevaihtovero, joka on tuoteryhmästä riippuen korkeintaan 16 prosenttia. Lisätietoja osoitteessa: www.global-blue.com