Asikkala, Heinola, Hollola, Hämeenkoski, Lahti, Nastola, Orimattila, Padasjoki

Kielen valitsin

Lahden parhaat ravintolat

Su, 2013-05-05 10:59 - lahtiguide
Lahtea ei ehkä mielletä kulinaristien keskukseksi tai Suomen Lyoniksi, mutta siitä huolimatta Lahdesta löytyy kattava valikoima hyviä ravintoloita. Tuttujen ketjuravintoloiden lisäksi valittavana on useita paikallisia vaihtoehtoja. Tässä on listattuna muutamia mielestämme parhaita ravintoloita Lahdessa.

Vapaudenkadulla torin varrella sijaitseva ravintola Mamma Maria on liioittelematta tämän maan parhaimpiin lukeutuvia italialaisia ravintoloita. Mikäli ruokalistan useat kymmenet eri pasta- ja pizzavaihtoehdot aiheuttavat päänvaivaa kokeile ravintolan nimikkopastaa itse tehdyllä tagliatellella. Älä myöskään unohda tilata jälkiruuaksi ravintolan omaa jäätelöä, jota löytyy useita eri makuvaihtoehtoja. Ravintola on suosittu ja etenkin kiireisimpinä aikoina pöytä kannattaa varata etukäteen.

Aleksanterinkadulta Kansallis-osake-pankin rakennuttamasta kivilinnasta löytyy toinen Lahden torin varrella sijaitsevista suosituista ravintoloista, tex-mex ravintola Santa Fe. Maustetun ruuan ystävä valitsee listalta jambalayan, joka aiheuttaa pienoista kihelmöintiä kitalaessa. Vohveliperunat ja mud cake ovat myös suuria suosikkeja.

Santa Fen vieressä on Amarillo, joka kilpailee tiukasti parhaan tex-mex ravintolan tittelistä. Amarillon Hot habanero burger kyytipoikana kylmä Sol ovat lyömätön parivaljakko. Iltaisin Amarillon baari/kahvila on etenkin nuoremman väen suosiossa. Amarillossa kannattaa piipahtaa myös lounasaikaan.

Lahden tunnetuin ruoka-annos on todennäköisesti ravintola El Toron pippuripihvi. Torossa on paistettu pihvejä jo 80-luvulta lähtien, eikä suosiolle näy loppua. Tämä pieni espanjalaistyylinen ravintola tuppaa olemaan aina täynnä. Mikäli tiedustelet kiireisimpinä viikonloppuina pöytää vielä samaksi illaksi saat todennäköisesti kohteliaan vastauksen, että meillä on täyttä. Voit kuulla myös pientä huvittuneisuutta tarjoilijan äänessä – luuletko todellakin, että täältä saa pöydän vielä samalle päivälle?

Muutama vuosi sitten viikinkiravintola Harald rynnisti ryminällä Lahden ravintolakartalle. Viikinkien elämä näkyy ravintolan sisutuksessa ja kattauksessa, sekä kuuluu jopa henkilökunnan puheessa. Haraldin listalta löytyy tuhteja annoksia tarjoiltuna miekan nokassa, kilvellä tai vaikkapa sarvessa. Tästä ravintolasta et tule poistumaan nälkäisenä.

Vanhan apteekin tiloissa toimiva Ravintola Roux on tunnettu hyvästä ruuasta ja laadukkaasta viinivalikoimasta. Tänä vuonna myös ravintolan palvelu palkittiin, kun Rouxin ravintolapäällikkö Saara Alander voitti maan parhaan tarjoilijan tittelin. Ravintola Rouxin lista vaihtuu kolme-neljä kertaa vuodessa ja se koostuu aina kauden parhaista raaka-aineista.

Ravintola Taivaanranta on astetta fiinimpi a'la carte –ravintola muutama askel My Currysta Rautatienkatua ylöspäin. Taivaanrannan vahvuuksia ovat tunnelmallinen miljöö, vaihtuva ruokalista sekä oman panimon oluet, siiderit ja viskit. Muista käydä tutustumassa myös ravintolan kellarissa olevaan viskitislaamoon.

Ravintola Casseli on Rotisseurin kilvillä varustettu laaturavintola kauniilla paikalla Lahden satamassa. Casselin tapauksessa laatu korvaa määrän, joten laadukkaalta menulta löytyy muutama, sesongeittain vaihtuva vaihtoehto. Tunnelmallinen sali yhdistettynä tasokkaaseen viinivalikoimaan ja asiantuntevaan palveluun takaavat sofistikoituneen illalliselämyksen. Illallissuunnittelussa kannattaa huomioida myös viereisen Sibeliustalon elämystarjonta.

Manhattan Steakhouse todistaa, että hyvän pihvin voi saada kohtuuhinnalla. Kauppakeskus Triossa sijaitseva ravintola on suosittu lounasravintola, mutta myös hyvä vaihtoehto illallispaikaksi.

Katso tästä Lahden ravintolat kartalta.